A hónap üzenete: 

„A könyvekben keressük Istent, az imádságban kell rátalálnunk.” 

(Pietrelcinai Szent Páter Pió)

 

  

 

  

  

  

 

  

 

  

 


 


 


 

 

 

 


Üdvözöljük, Isten hozta honlapunkon!

Kedves Látogatónk!

A Buzitai Egyházközség hívei nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon! A már rég óhajtott álom úgy látszik, valóra vált. Istennek legyen hála érte! 2011. január 1-én elkezdte működését Egyházközségünk elektronikus újságlapja, vagyis HONLAPJA, ahol igyekszünk feltüntetni az aktuális híreket rólunk, friss eseményeket, képeket, a vasárnapi hirdetéseket, imádságokat és még sok más hasznos dolgot, mely lelkünk épülését és személyes megszentelődésünket szolgálja.

Szeretni és keresni Őt ebben az új tanévben is!

Ezekben a napokban - szerte a nagyvilágban – megkezdődik(-dött) az új tanév. Úgymond becsengettek. Előtte tanévnyitók itt is, ott is. Veni sancte szentmisék a katolikusok körében. Újabb kihívás, lehetőség, tudásszerzési vágy, öröm, játék, tanulás… jellemezheti ezt az új tanévet. Tőlünk függ, hogy felhasználjuk-e épülésünkre, tudás-szépülésünkre, vagy sem… Jézus azért jött a földre, hogy megmutassa és elmagyarázza, hogyan kell élnünk, hogy a mennyországba jussunk. Ha nem tanuljuk meg, hogyan élt és mit tanított Jézus, nem tudjuk az utat a mennyországba. Jézus azt mondta, hogy ő az út a mennybe. Azt is mondta, hogy ő a világ világossága. Aki nem hallgat rá, sötétségben él. Ezért fontos, hogy járjunk hittanórára, hallgassuk Jézus tanítását és elsajátítsuk, megjegyezzük mindazt, amit ott hallunk. Így lehet a miénk az az Ország, amelyet Isten már a teremtés pillanatában nekünk szánt. Kérdezhetjük: „Hogyan juthatunk a mennyországba?”  Egyszerűen: szeretettel és kereséssel. Akinek a földön nem kell Jézus, nem szereti mindenekfelett és nem keresi a vele való találkozásokat, az a halál után se lehet Jézussal! Nincs két mennyország: egy a misére járóknak, egy másik meg a misét mulasztóknak… Akik szentmisére is mennek, azok két lábbal igyekeznek a mennyország felé. Igen. Néha botorkálnak, hibáznak… de mennek, igyekeznek. Szentmise nélkül lelkileg sánták vagyunk: lelkileg sántikálva akarunk a mennyországba jutni? Akit szeretünk, azt szívesen meglátogatjuk. Aki áldozik, az azt jelzi, hogy szereti Jézust. Hazug lenne annak az áldozása, aki nem jár szentmisére. Ez rossz áldozás lenne. Egy régi mese azt beszéli, hogy amikor Isten megteremtette az állatokat, magához hívatta őket. Mindegyik megköszönte, amit kapott: a nyúl a gyors lábait, a szarvas a szép agancsát, az oroszlán a bátorságát, csak a pacsirta hallgatott szomorúan. Amikor megkérdezte az Úr, hogy mi bántja, akkor a pacsirta azt felelte: minden állatnak adtál valamit, aminek örülhet, nekem azonban ezt a csúnya, szürke tollruhát adtad, és rám raktad tehernek ezeket a nagy szárnyakat. Ekkor az Úr így szólt: próbáld csak meg, mozgasd szárnyaidat, hátha elbírod őket. A pacsirta elkezdett csapkodni szárnyaival, és íme, nem teher volt az, hanem csodálatos eszköz, amellyel testének terhét a magasba tudta emelni. Isten a Krisztus igájában, a keresztben adott nekünk olyan erőt, amely bennünket fel tud e világból a mennyei országba emelni. Kapaszkodjunk bele - ebben az új tanévben is - Krisztus Urunk üdvöt adó keresztjébe és biztosak lehetünk abban, hogy felemelkedünk és hitünkben megerősödünk.

Kérjük, minél többször látogasson el oldalunkra, kísérje figyelemmel Egyházközségünk lelki életét! És ha úgy gondolja, akkor véleményét és jó tanácsát is szívesen fogadjuk e-mailben (buzica@farnostweb.sk), hogy minél naprakészebb, frissebb, jobb lehessen igyekezetünk gyümölcse. De egyben arra is kérjük, imádságaiban emlékezzen meg rólunk, kérje a mindenható Istent, áldja meg közösségünket, vezessen mindnyájunkat az Örök Haza felé!

                                                                                  Ft. Dr. Száraz János, plébános - h. esperes

            Mária rádió

FM 100.6  -  Keresztény hang minden otthonban!

MÁRIA RÁDIÓ - Jézust adja neked!