A hónap üzenete: 


"…a szeretet nem szűnik meg soha…" (1 Kor 13, 8)

 

  

 

  

  

  

 

  

 

  

 


 


 


 

 

 

 


Üdvözöljük, Isten hozta honlapunkon!

Kedves Látogatónk!

A Buzitai Egyházközség hívei nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon! A már rég óhajtott álom úgy látszik, valóra vált. Istennek legyen hála érte! 2011. január 1-én elkezdte működését Egyházközségünk elektronikus újságlapja, vagyis HONLAPJA, ahol igyekszünk feltüntetni az aktuális híreket rólunk, friss eseményeket, képeket, a vasárnapi hirdetéseket, imádságokat és még sok más hasznos dolgot, mely lelkünk épülését és személyes megszentelődésünket szolgálja.

Szabadság – Vakáció – Nyaralás

„Ő pedig így szólt hozzájuk: "Gyertek velem külön valamilyen csendes helyre, és pihenjetek egy kicsit!" Mert annyian felkeresték őket, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát, és elvonultak egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek.” (Mk 6, 31-32)


A nyári szabadságolások idején minden bizonnyal üdítően hatnak ránk ezek a sorok: no lám, már Jézus is élt a szabadsággal. Mert valóban minden embernek szüksége van a hosszabb-rövidebb ideig tartó kikapcsolódásra. Ezt a szabadságot sokféleképpen lehet eltölteni. Van, aki külföldre utazik, van, aki itthon nyaral, van, aki otthon marad és a ház körüli munkákat pótolja. Persze fontos szempont az is, hogy kinek hogyan engedi a pénztárcája.

Ha figyelmesen olvassuk az idézett szentírást, feltűnhet azonban egy fontos indok: "hogy magukban legyenek". Magukban, vagyis együtt Jézussal, az Isten Fiával. Azt hiszem, ezt a szempontot nem nagyon szoktuk hangsúlyozni, amikor szabadságra indulunk. Pedig nemcsak a testünknek kell regenerálódnia a pihenésben, hanem a lelkünknek is. Szükségünk van arra, hogy időről-időre elvonuljunk egy helyre, ahol magunk vagyunk, vagyis kettesben az Istennel. Ebben a találkozásban átgondoljuk eddigi életünket, megtervezzük az elkövetkezőket Isten jelenlétéből erőt merítve.

Pihenésünk legyen tehát egyben egyfajta lelkigyakorlat is. Elvonulás a világtól, a csend, a magány, a lelki töltekezés ideje ez esetben egy más környezetben. A szabadság programtervéből ne felejtsük tehát ki a lelki felfrissülést sem.

Istennel együtt szabadságoljunk, nyaraljunk, vakációzzunk…

---------------------------------------------------------------------------------------

Ima-fohász nyári vakáció előtt

Édes Jézus, a vakáció idején is a Tied akarok lenni.

Segíts, hogy ezt szabadságom egyetlen napján se felejtsem el.

Vigyázz családomra, rokonaimra, barátaimra, munkatársaimra és rám is, hogy semmi baj ne érjen.

Adj szép nyarat, sok napsütést, jó barátokat; hegyet, völgyet, tisztavizű forrásokat, erdőket, virágokat és szép csillagos estéket.

Add, hogy hálásan és örömmel fogadjam a nyár minden ajándékát, és hogy mindenben, ami szép, megtaláljalak Téged.

Segíts, hogy ne bántsak meg senkit és ne tegyek kárt semmiben, hogy tudjak jót tenni és vidáman, tiszta szívvel köszöntsek minden új napot.

Áldd meg mindazokat, akiktől távol leszek a következő napokban, és akik az életemhez tartoznak. Add, hogy a nyár az ő számukra is új erő forrása legyen.

Áldd meg mindazokat is, akikkel találkozom, vigyázz mindnyájunkra, hogy a nyári szabadság végén lélekben gazdagodva hálát adhassunk majd Neked.

Ámen.

 

Kérjük, minél többször látogasson el oldalunkra, kísérje figyelemmel Egyházközségünk lelki életét! És ha úgy gondolja, akkor véleményét és jó tanácsát is szívesen fogadjuk e-mailben (buzica@farnostweb.sk), hogy minél naprakészebb, frissebb, jobb lehessen igyekezetünk gyümölcse. De egyben arra is kérjük, imádságaiban emlékezzen meg rólunk, kérje a mindenható Istent, áldja meg közösségünket, vezessen mindnyájunkat az Örök Haza felé!

                                                                                  Ft. Dr. Száraz János, plébános - h. esperes

            Mária rádió

FM 100.6  -  Keresztény hang minden otthonban!

MÁRIA RÁDIÓ - Jézust adja neked!