A hónap üzenete:   • „A könyvekben keressük Istent, az imádságban kell rátalálnunk.”

     (Pietrelcinai Szent Páter Pió)

 

  

 

  

  

  

 

  

 

  

 


 


 


 

 

 

 


Üdvözöljük, Isten hozta honlapunkon!

Kedves Látogatónk!

A Buzitai Egyházközség hívei nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon! A már rég óhajtott álom úgy látszik, valóra vált. Istennek legyen hála érte! 2011. január 1-én elkezdte működését Egyházközségünk elektronikus újságlapja, vagyis HONLAPJA, ahol igyekszünk feltüntetni az aktuális híreket rólunk, friss eseményeket, képeket, a vasárnapi hirdetéseket, imádságokat és még sok más hasznos dolgot, mely lelkünk épülését és személyes megszentelődésünket szolgálja.

VÁRAKOZ(-Z)UNK...

Miért van az, hogy adventtel kapcsolatban a legtöbb embernek a szomorúság jut eszébe? Egyszer egy sikeres cikk megírásához készülődött valaki, amikor gyermekei megszólaltak: „Megtennéd, hogy most valamivel vidámabb cikket írsz? Várakozni lehet örömmel is, és különben is ott van a harmadik vasárnap, az öröm vasárnapja, amikor a pap is rózsaszín miseruhába öltözik.” Az íráshoz készülődött valaki elgondolkodott azon, amit gyermekei mondtak, és rá kellett jönnie, hogy igazuk van.

Advent várakozást jelent. Amikor valami jó dologra várunk, ritkán vagyunk búskomorak. Felkészülünk az új dolog befogadására, elfogadására, legyen az egy ajándéktárgy, egy találkozás, egy jó szórakozás, egy ünnep és még hosszan sorolhatnánk. Már titokban átéljük az ajándék megérkezésének pillanatát. Az anya is kilenc hónapig várakozik gyermekére, de ez a kilenc hónap a maga nehézségeivel együtt is egy elmondhatatlanul boldog állapot.  Bár Jézus már kétezer éve megszületett és elhozta nekünk a megváltást, újra évről-évre át akarjuk élni ezt a csodát és várakozunk, ahogy a föld várta Őt több ezer éven keresztül. Persze, ha be akarjuk fogadni az újat, akkor helyet kell készítenünk számára. Jelen esetben bűnbánatot kell tartanunk. El kell vetni régi, rossz dolgainkat, hogy helyére tiszta szívvel be tudjuk fogadni a legnagyobb ajándékot, Jézust, aki a megtestesült szeretet.

Várakozzunk hát vidám szívvel, mosolygós lelkülettel. Áradjon belőlünk embertársaink felé a krisztusi szeretet, hogy rajtunk keresztül megértsék és megtapasztalják azt, hogy mit is ajándékozott nekünk a Mennyei Atya karácsony szent ünnepén. Kívánom, hogy ezt a lelkületet, ezt a magatartást az ünnepig mindannyiunknak sikerüljön elsajátítania!

Kérjük, minél többször látogasson el oldalunkra, kísérje figyelemmel Egyházközségünk lelki életét! És ha úgy gondolja, akkor véleményét és jó tanácsát is szívesen fogadjuk e-mailben (buzica@farnostweb.sk), hogy minél naprakészebb, frissebb, jobb lehessen igyekezetünk gyümölcse. De egyben arra is kérjük, imádságaiban emlékezzen meg rólunk, kérje a mindenható Istent, áldja meg közösségünket, vezessen mindnyájunkat az Örök Haza felé!

                                                                                  Ft. Dr. Száraz János, plébános - h. esperes

            Mária rádió

FM 100.6  -  Keresztény hang minden otthonban!

MÁRIA RÁDIÓ - Jézust adja neked!