A hónap üzenete: 


"…a szeretet nem szűnik meg soha…" (1 Kor 13, 8)

 

  

 

  

  

  

 

  

 

  

 


 


 


 

 

 

 


Üdvözöljük, Isten hozta honlapunkon!

Kedves Látogatónk!

A Buzitai Egyházközség hívei nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon! A már rég óhajtott álom úgy látszik, valóra vált. Istennek legyen hála érte! 2011. január 1-én elkezdte működését Egyházközségünk elektronikus újságlapja, vagyis HONLAPJA, ahol igyekszünk feltüntetni az aktuális híreket rólunk, friss eseményeket, képeket, a vasárnapi hirdetéseket, imádságokat és még sok más hasznos dolgot, mely lelkünk épülését és személyes megszentelődésünket szolgálja.

Péter hitével – Pál szívével!

Közeledik egyik szép és kedves ünnepe a katolikus egyháznak, Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe.

Vajon felnéznénk-e Péter hitére, ha nem ő lenne a Szikla, akire Krisztus Urunk Egyházát építette, amelyen a pokol erői nem vesznek erőt? Péter Jézus kedvenc tanítványa volt, Róma első püspöke. A hit erejének isteni hatalma olyan bizonyosság volt nála, amely minden embert lenyűgöz és megerősít. Még ma is. Bár kételkedett, néha megingott a hitben, sőt 3-szor megtagadta, majd később megvallotta Mesterét, mégis az Úr őt választotta ki, hogy tanítványa és tanúságtevője legyen az akkori, sokistenhitet valló, pogány isteneknek hódoló világ előtt. És amerre járt, jót tett, még az árnyéka is gyógyított, mert erős és hiteles volt a hite. Istenben gyökerező hit nélkül nincs csoda, nincs történés, nincs fordulat egy-egy ember életében.

Péter az élő példa rá, hogy a hitnek nagy ereje van, hegyek mozgatható ereje!

Vajon megismertük és megszerettük volna Pált, ha Saul maradt volna? A keresztényüldözőből, üldözött keresztény lett. Pálnál az, ami a damaszkuszi úton történt nem tudathasadás volt és ezt követően ebből eredő amnéziás állapot, hanem egy gigantikus felismerés, megvilágosodás. Az addig gyűjtött tudása, élettapasztalata, jóra és igazra való hajlama és nem utolsó sorban Isten kegyelmének befogadása révén megértette, hogy mi zajlik körülötte. Ő nem tartozott a tanítványok közé, sőt először az üldözők közé állt, mégis ő lett az egyik legnagyobb tanító. Tehát akármilyen elvetemültnek, reménytelennek is tűnik egy ember, bízzunk Isten kegyelmében.

Pál az élő példa rá, hogy bárkiből lehet Krisztus apostola!

Saját magunkra vetítve pedig, akármilyen tehetetlen és bűnös embernek is tűnök önmagam előtt, bízzak abban, hogy jöhet még komoly fordulat az életemben. Akarjam ezt a fordulatot, és én magam is minden erőmmel fáradozzak rajta.

Pál a történelmi források szerint szinte egyidős volt Jézussal, de az írások sehol nem említik, hogy találkoztak volna. Mégis talán Ő az, aki legjobban átlátja, össze tudja foglalni, és tovább tudja adni Jézus üzenetét. Jó példa erre a Szeretet Himnusza (1 Kor 13, 1-13): „Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek… (… ) …a szeretet nem szűnik meg soha…”

Éljünk mi is Péter hitével és Pál szívével. Ezzel a tanúbizonysággal építsük Isten országát bennünk és körülöttünk. Így leszünk Jézus ma élő hiteles tanúi, apostolai az Igazságot kereső, de sokszor gazságokban vergődő világ előtt.

 

Kérjük, minél többször látogasson el oldalunkra, kísérje figyelemmel Egyházközségünk lelki életét! És ha úgy gondolja, akkor véleményét és jó tanácsát is szívesen fogadjuk e-mailben (buzica@farnostweb.sk), hogy minél naprakészebb, frissebb, jobb lehessen igyekezetünk gyümölcse. De egyben arra is kérjük, imádságaiban emlékezzen meg rólunk, kérje a mindenható Istent, áldja meg közösségünket, vezessen mindnyájunkat az Örök Haza felé!

                                                                                  Ft. Dr. Száraz János, plébános - h. esperes

            Mária rádió

FM 100.6  -  Keresztény hang minden otthonban!

MÁRIA RÁDIÓ - Jézust adja neked!