A hónap üzenete:   • „A könyvekben keressük Istent, az imádságban kell rátalálnunk.”

     (Pietrelcinai Szent Páter Pió)

 

  

 

  

  

  

 

  

 

  

 


 


 


 

 

 

 


Üdvözöljük, Isten hozta honlapunkon!

Kedves Látogatónk!

A Buzitai Egyházközség hívei nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm honlapunkon! A már rég óhajtott álom úgy látszik, valóra vált. Istennek legyen hála érte! 2011. január 1-én elkezdte működését Egyházközségünk elektronikus újságlapja, vagyis HONLAPJA, ahol igyekszünk feltüntetni az aktuális híreket rólunk, friss eseményeket, képeket, a vasárnapi hirdetéseket, imádságokat és még sok más hasznos dolgot, mely lelkünk épülését és személyes megszentelődésünket szolgálja.

Hétköznapi ima

Eléd hozom, Istenem hétköznapomat! A hosszú órákat és napokat, amelyek mindennel tele vannak, csak nem Teveled. Tekints erre a mindennapra kegyes Istenem, hiszen irgalmas vagy az emberhez, aki alig egyéb, mint hétköznap. Nézz lelkemre, alig más, mint egy országút. A világ hömpölyög tova rajta, számlálatlan kicsinyességével, fecsegésével, sürgölődésével, kíváncsiságával és üres fontoskodásával. Nem olyannak látod-e lelkemet, mint egy vásárt, ahol a szélrózsa minden irányából jött zsibárusok találkát adnak egymásnak és ennek a világnak szegényes gazdagságát árusítják? Mi lesz belőlem Istenem, ha életem így folyik tovább? Mi lesz velem abban az órában, amikor a hétköznapok minden lomját egyszerre kisöprik? Érintsd meg kegyelmeddel szívemet! Engedd, hogy ha örömömben, bánatomban az evilági dolgok felé fordulok, rajtuk keresztül felismerjem és megszeressem legvégső okukat: Téged, aki a Szeretet vagy. Ámen.

Kérjük, minél többször látogasson el oldalunkra, kísérje figyelemmel Egyházközségünk lelki életét! És ha úgy gondolja, akkor véleményét és jó tanácsát is szívesen fogadjuk e-mailben (buzica@farnostweb.sk), hogy minél naprakészebb, frissebb, jobb lehessen igyekezetünk gyümölcse. De egyben arra is kérjük, imádságaiban emlékezzen meg rólunk, kérje a mindenható Istent, áldja meg közösségünket, vezessen mindnyájunkat az Örök Haza felé!

                                                                                  Ft. Dr. Száraz János, plébános - h. esperes

            Mária rádió

FM 100.6  -  Keresztény hang minden otthonban!

MÁRIA RÁDIÓ - Jézust adja neked!